Hírek, események

Szombathely - Munkahelyi kiégés

2021. július 5.

A képzésben resztvevő munkavállalók, a saját élményű tanulást/fejlődést felkínáló képzésen kipróbálhatták, elsajátíthatták azokat a módszereket, technikákat, amelyek saját hosszútávon is jól használható megküzdési/tanulási stratégiáik kialakítását eredményezhetik.

Kép - Szombathely - Munkahelyi kiégés

A saját élményű tanulást korszerű gyakorlati eljárások gazdagították. Az interaktív, tanulásra, fejlődésre motiváló képzés során a munkavállalók megismerhették az önszabályozó tanulás/fejlődés elemeit, a metakognícó, a saját énképről, tudásról való tudás alkalmazhatóságának lehetőségeit és mikéntjét.

A képzés interaktív volt és együttműködésen alapult. A résztvevők számára rávilágított arra, hogy az önfejlesztés; önismeret irányt szab a mindennapjainknak, eredményességét növelheti a módszertanával való ismerkedés, a tudatos önfejlesztés, az általa megszerzett tudás pedig javíthatja az életminőséget, növelheti a biztonságérzetet.

A képzésen résztvevők, az alkalmak során olyan technikákat és módszereket tudtak elsajátítani, amelyek a hétköznapokban; munkájuk ellátása során, akár kisközösségi életükben is alkalmazható a stresszes, konfliktusos napok során, amely hosszú távon kiégéshez vezethet.

A technikák és módszerek alkalmazása során képessé válnak az önsegítés mellett, az „egymás megsegítése gyakorlatra"; a csoportban tanult megküzdési stratégiák elsajátításával, mentálisan biztonságosabb munkahelyi és kisközösségi környezetet teremthetnek.